Sijainti

Aallonharja Jyväskylän huippupaikalla

Aallonharjalla yhdistyvät Jyväskylän keskustan parhaat puolet – palveluiden keskeinen saatavuus sekä luonnon läheisyys. Aallonharjalta pääset vain minuuteissa sataman ja Harjun lenkkipoluille sekä keskustan ja Paviljongin kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan ääreen. Julkinen liikenne lähelle ja kauas kulkee käsiesi ulottuvilla. Helppoa elämää siis.

Helppoutta liikkumiseen

Aallonharjalta pääset Valtatie 4:lle helposti viereisen rantaväylän kautta – autolla ja julkisella liikenteellä kulkeminen kaupunkien välillä on helppoa. Taloyhtiöstä on saatavilla autoille hallipaikkoja sekä autotallipaikkoja. Autopaikat myydään erillisinä osakkeina.

Jyväskylän Matkakeskuksen kaukoliikenne junalla tai linja-autolla avautuu vain muutaman sadan metrin päässä kotoa, ja julkinen lähiliikenne kulkee aivan uuden kotisi vierestä. Myös pyöräily on Jyväskylän keskustassa helppoa – pyöräteitä löytyy ympäri kaupunkia.

Hannikaisenkatu 27-29, 40100 Jyväskylä

Jyväsjärven ja viheralueiden läheisyys

Aallonharjalla luonto on lähelläsi. Päijänteeseen kuuluvan Jyväsjärven rantaraitille sekä sataman ääreen kävelee vain muutaman minuutin. Rantaraitilla voit juosta, pyöräillä tai rullaluistella kauniissa maisemissa järven rantaa pitkin. Satamasta löytyy venepaikkoja, puistoalue sekä kesäkahviloita. Keskustan puolella lähettyviltä löytyy Kirkkopuisto, Cygnaeuksenpuisto sekä Rantapuiston viheralueet – Harjun lenkkipolkuja unohtamatta. Myös Lutakon uimaranta on lähettyvillä.

Keskeisen sijainnin parhaita paloja

Palveluita joka tarpeeseen

Alueelta löydät Jyväskylän keskustan kaikki palvelut, kuten lukuisat ruokakaupat ja ravintolat, kirjaston, yöelämää, harrastuksia sekä kulttuuria ja tapahtumia. Jyväskylä on eläväinen kaupunki, jossa tekemistä riittää.

Koulujen läheisyys

  • Normaalikoulun ala- ja yläaste sekä lukio (1km)
  • Puistokoulun ala-aste (1km)
  • Steinerkoulun ala- ja yläaste (3,5km)
  • Viitaniemen yläaste (1,8km)
  • Lyseon lukio (1,2km)
  • Schildtin lukio (2,1km)

Päiväkodit ja leikkipuistot

  • Pilke Playschool (0,8km)
  • Norlandia Sateenkaari (0,85km)
  • Touhula Kulmakartano (0,85km)
  • Mäki-Matin päiväkoti (1,3km)

 

Läheisiä leikkipuistoja ovat mm. Lounaispuiston leikkipuisto, Puistotorin puisto ja Mäki-Matin perhepuisto.

Jyväskylän Aallonharjan uudisrakennus on sovitettu huolellisesti osaksi Jyväskylän ydinkeskustan olemassaolevaa korttelirakennetta. Rakennus rajaa asemoinnillaan länsipuolelleen koko korttelin aurinkoisen sisäpihan ja säilyttää samalla Miltonin tornitalon maamerkkimäisen aseman korttelin kulmassa muodostamalla sille taustan. Rakennuksen julkisivukäsittely, väritys ja materiaalimaailma viittaavat ympäristön merkkirakennuksiin ja rakennus on pystysuunnassa jaettu ympäröivien rakennuskorkeuksien mukaisiin vyöhykkeisiin.

Maantasokerros ja pysäköintikannet muodostavat rakennukselle tumman kivijalan, jonka päälle sijoittuu julkisivuiltaan valkoinen kuusikerroksisen perusmassa. Sisäänvedetty seitsemäs kerros erottaa alemman massan yläkerroksista, joiden kaarevareunaiset parvekkeet muodostavat uuden tunnusomaisen vastaparin Miltonin katon ikoniselle kaariaiheelle. Juhlava ja tilallisesti kiinnostava porrashuone ylevöittää asukkaiden arkea ja viestii arvokkuutta ulospäin.

Mikki Ristola
Arkkitehti
PÄÄSUUNNITTELIJA

Kiinnostuitko asunnosta?

Jätä yhteystietosi alle ja olemme sinuun pikimmiten yhteydessä.